SSCC tunnisteen luonti

Yleistä tietoa kollien merkitsemisestä...

 

GS1

GS1 on puolueeton, voittoa tavoittelematon maailmanlaajuinen organisaatio, joka kehittämiensä ja ylläpitämiensä standardien avulla auttaa asiakkaitaan toimitusketjun tehostamisessa ja hallinnassa. Katso lisätietoja www.gs1.fi

 

Logistinen yksikkö

Logistinen yksikkö on mikä tahansa sekä kuljetukseen että varastointiin käytetty pakkauskokonaisuus, jota käsitellään toimitusketjussa. Mikäli halutaan, että logistinen yksikkö on tunnistettavissa ja jäljitettävissä, se tulee merkitä jollakin yksilöivällä tunnisteella.

GS1 järjestelmä on maailmanlaajuinen numerointijärjestelmä, jota ymmärretään kaikilla kielillä. Numeroinnin standardisoitu rakenne ja sovitut muoto- ja esitystekniikat luovat eväät toimiviksi tunnisteiksi esim. tuotteille, palveluille ja toimintaan osallistuville.

 

SSCC (Serial Shipping Container Code = sarjatoimitusyksikkökoodi )

SSCC on standardimuotoinen tunnistenumero, jota käytetään kuljetus- ja/tai varastointiyksikön tunnistamiseen. SSCC-koodi on numero, joka yksilöi kaikki toimitusyksiköt, olivatpa ne sitten standardimuotoisia, yhtenäisiä tai sekalaisia tuotteita sisältäviä. SSCC-koodi on ainoa pakollinen elementti lavalapussa. SSCC-koodi ilmoitetaan lähetyslistassa tai kuormakirjassa ja kaikissa kuljetussanomissa.

 

Mitä hyötyjä kollin yksilöllisellä merkinnällä saavutetaan toimitusketjussa?

Lataa ja lue dokumentti http://www.gs1.fi/content/download/1086/7347/file/SSCCn+k%C3%A4ytt%C3%B6+toimitusketjussa.pdf

 

Miten otan SSCC merkinnät käyttöön?

LogiSystems Oy on hankkinut GS1 organisaatiolta KuljetusVelho®- sekä TilausVelho® -ohjelmistojen käyttäjille oman tunnisteavaruuden kollien yksilöllistä merkitsemistä varten.

 

Tätä tunnisteavaruutta voivat käyttää kaikki KuljetusVelho® sekä TilausVelho® ohjelmistojen käyttäjät ja heidän asiakkaansa. Käyttöön ominaisuuden voi ottaa tilaamalla LogiSystems Oy:ltä käyttöön toiminnon ”Kollitunnisteet”.