QR code reading

KuljetusVelho -ohjelman käyttäjille uusia toiminnallisuuksia

 

Reaaliaikainen toimituskuittaus - eli kansainvälisemmin IOD (Information On Delivery) - on yhä useammin kuljetuspalveluja ostavien asiakkaiden asettama yhteistyön edellytys kuljetusliikkeille. Suomi on tunnetusti suuri ja harvaan asuttu maa, jossa kuljetusten tavaravirrat ovat ohuita. Vallitsevista olosuhteista johtuen eräs kuljetusliikkeiden selviytymisen keino on ollut verkottuminen alan muiden toimijoiden kanssa. Tämä on aiheuttanut ongelmaa tiedon sekä reaaliaikaisen seurannan ja raportoinnin osalta. Asiakkaalle vastuussa oleva kuljetusliike ei luonnollisesti ole voinut vaikuttaa yhteistyökumppaniensa autoissa/kuljettajilla käytössä olevaan tekniikkaan, vaan tietoa on välitetty joko kömpelöillä tekstiviestiratkaisuilla tai sitten ei lainkaan. Tämä ongelma on yleisesti ratkaistu KuljetusVelho-ohjelmalla, jossa verkostossa toimivat kuljetusliikkeet voivat jakaa ja nähdä kuljetustehtävät sen mukaan, miten järjestelmää hallinnoiva yritys asian haluaa hoitaa.

Nyt LogiSystems Oy on tuonut markkinoille laajennuksen, jossa kuljettaja tai asiakas voi helposti hoitaa tilaamisen lukemalla QR-koodin älypuhelimella - sekä tehdä lähetystä luovutettaessa reaaliaikaisen toimituskuittauksen. Ei SMS viestiin liittyviä virhenäppäilyjä eikä eri puhelinmalleihin liittyviä Appsien ongelmia - pelkkä lukijaohjelma, selain ja nettiyhteys riittää.

Ratkaisuun on saatavilla myös poikkeamien kirjaus eli kaikki tarvittava tietoa reaaliajassa - yksinkertaisesti ja helposti. Huomaa, että QR-koodilla tehtyyn toimituskuittaukseen voidaan tarvittaessa liittää myös vastaanottajan tunnistuksen vahva varmennus eli nyt voidaan - niin haluttaessa - paperiset rahtikirjat oikeasti jättää menneiden sukupolvien innovaatioiden joukkoon.

Ensimmäiset käyttäjät ovat pilotoineet järjestelmää nyt jo muutamia kuukausia ja järjestelmän hyödyt on todettu - kiistattomasti. Asiakasesimerkkejä näistä piloteista on tulossa tälle sivulle syksyn aikana.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä Juha-Pekka Wahlströmiin puh. 044 032 448 ja kysy lisää!

 

Mikä on QR – koodi?

QR-koodi eli ruutukoodi on kaksiulotteinen kuviokoodi. Se eroaa yksiulotteisesta viivakoodista siten, että se sisältää informaatiota sekä vaaka- että pystysuunnassa. QR-koodi on kehitetty japanilaisessa Denso-Wave-nimisessä yhtiössä 1994. "QR" on lyhenne sanoista "Quick Response". Niin kuin nimi kertoo, koodin sisältö on purettavissa ja luettavissa nopeasti. Vaikka QR-koodit kehitettiin alun perin liukuhihnateollisuuden nopeaksi tuotannonseurantavälineeksi, ne ovat levinneet mobiilikäyttöön matkapuhelimilla. Matkapuhelimilla QR-koodeja luetaan erillisillä, yleensä ilmaisilla sovelluksilla, jotka voi asentaa matkapuhelimeen joko puhelimen valmistajan (esim. Nokia ja Apple) tai puhelimen käyttöjärjestelmän (esim. Android) sovelluskaupan kautta. Windows Phone -puhelimissa QR-koodilukija on osa käyttöjärjestelmää. Lähde: Wikipedia Suomi

 

Mitä tarvitaan rahtikirjojen toimituskuittaamiseen QR – koodilla?

Älypuhelin tai tabletti, jossa kamera ja Internet -yhteys sekä laitteeseen asennettu QR – koodien lukemiseen soveltuva ohjelma.